Bodø/Glimt-musikk

For de med sans for musikalske fotballkuriositeter presenterer saltvern.com her noen Bodø/Glimt-supportersanger.

Junkeren er bydelsklubben i Øvre Rønvik, altså for Saltvernområdet, men Junkeren og Saltvern har også sterke bånd til Glimt.

Mange gode spillere har startet i Junkeren for så senere gjøre karriere på øverste nivå i Glimt. Vi kan for eksempel nevne Mini, Ove Andreassen og nå sist Thomas Jakobsen som spiller fast på høyre indreløperplass på tippeligalaget til Glimt nå i 2014.

Den tidligere treneren for Glimt, avdøde Øystein Gåre, var også gammel Junkerengutt. Han hadde i tillegg en far som i en mannsalder var rektor og en mor som like lenge var lærer på tidligere Saltvern barneskole.

Pensjonerte saltvernrektor Andreas "Bulle" Berg har også en strålende Glimtkarriere bak seg. Han var blant annet med på Glimts første superlag i 1963 med seier over Rosenborg og kvartfinale mot Frigg i cupen. Senere trente han Glimt i flere år. Vi kan også nevne daværende Saltvernlærer Trygve Nygård som ble cupmester med Glimt i 1975.

Her er noen glimtsanger:


Enorm:

Dette var hovedlåten på den siste Glimt-CDen - Glimt i øyet - som kom i 2000. Dette er demoversjonen innspilt i Cubase VST på Mac i 2000. Jeg liker denne versonen mye bedre enn studioversjonen på CDen, den ble gjort i et hattfokk.

Lytt til Enorm (Melodi: Geir Sørensen) Her er teksten: (Tekst: Per Jystad og Geir Sørensen)


Enorm:

En kuriositet - den aller første demoen fra 1995, uten looper og samplere. 

Hør demoversjonen til demoversjonen av Enorm


SuperGlimt (ShakyDrumsMix):

Dette er en oppfrisket versjon av cupfinalelåten 1993 da Glimt slo Strømsgodset 2-0. Her er lagt til ekstra trommer og jubel.

Låten finns egentlig i to versjoner. En på Bodø Glimt førr evig - GlimtCDen fra 1993 - med Asbjørn ASA Krogtoft som vokalist, og denne som ble utgitt på singleCD med Geir S. på vokal.

I ettertid har videoen med denne sangen hatt mange visninger. I en periode var den veldig etterspurt på Svisj (NRK), og nå på YouTube. Kanskje dette er en av de Bodøvideoenesom har blitt vist flest ganger på TV? Morsomt uansett! 

Lytt til SuperGlimt: (Mel: Geir Sørensen) Her er teksten: (Tekst: Geir Sørensen) 


Glimtsambaen:

Denne het opprinnelig Klassesambaen og ble laget til klasse 4A på Saltvern sesongen 91-92. Låten gikk da i E med omkvedet i G slik at det lot seg spille på blokkfløyte(!). Den hadde også en annen tekst.
Men siden Glimt fra tid til annen spiller sambafotball (ikke minst nå for tiden) ble låten også testet ut som fotballsang. Dette er versjonen fra siste GlimtCD.

Lytt til Glimtsambaen (Mel: GeirSørensen) Her er teksten (Tekst: Geir Sørensen)


Glimtsambaen - demo:

Dette er også en 1995-demo med Korg M1-lyder og innspilt på Fostex 8-spors analog båndspiller.

Lytt til Glimtsambademoen


Tykt og Tynt:

Hjemmedemo til en av sangene på Glimt i øyet. Dette er en veldig demoversjon, og vil snart bli spilt inn på nytt.

Lytt til Tykt og tynt (Mel: GeirSørensen) Her er teksten (Tekst: Geir Sørensen)