articleimage

Bodø videregående skole ønsker deg hjertelig velkommen til åpen skole onsdag 23. januar kl. 1600!

Bodø 11. januar 2019: Til foreldre/foresatte i grunnskolen: Dere inviteres til Bodø videregående skole for å bli kjent med skolen og for at vi skal bli kjent med dere.

Elevene i 10. klasse skal i løpet av januar og februar velge videre skolegang og vi ønsker at alle skal gjøre et veloverveid valg. Derfor vil vi å gi dere et innblikk i hva videregående skole er og hvilke muligheter som finnes.
 
Se vedlagt invitasjon for mer informasjon!
 
Med vennlig hilsen
John-Arne Hunstad
Leder for Elevtjenesten

 • Lucia

  Nydelig luciafeiring på Saltvern – det nærmer seg jul!

  Bodø 17.desember 2017: Luciadagen 13.desember er en flott tradisjon, og samtidig en påminnelse om at jula er i anmarsj.

 • BVG

  Info om videregående skole

  Bodø 6.desember 2017: Her er en presentasjon om videregående skole som ble brukt i et foreldremøte for 10. trinn forleden. I denne finnes mye god informasjon som sikkert er interessant også for andre.

 • Kalle

  Endelig snømannvær!

  Bodø 28.november 2017: Sist mandag var vinteren på besøk, og det var perfekt snø til å lage snømann av. Dét visste klasse 5C på Saltvern å utnytte, og de bygde en over tre meter høy snømann! Snøkunstnerne ble kjempeglade når rektor Wår tok seg tid til å komme ut for å se på den.

 • Linken

  Et lys i mørketia...

  Bodø 28.november 2017: Nå skal ikke lenger det store radiotårnet på Rønvikfjellet - Linken - gjemmes bort i mørket. Nå skal det lyse opp mørketia for å minne oss om at det snart går mot lysere tider.

 • Gjenglemt

  Gjenglemte ting på Saltvern

  Bodø 23.november 2017: I administrasjonen på Saltvern er det et lite lager av gjenglemte gjenstander

 • SFO

  Hvordan søke eller endre SFO-plass?

  Bodø 23.november 2017: Nå må foreldre og foresatte bruke ID-porten (Bank-ID) for å søke eller endre SFO-plass.

 • FLL jr

  Flott innsats av Saltverns første First Lego League junior-lag!

  Bodø 15.november 2017: Lørdag 11. november gikk årets First Lego League jr-arrangement av stabelen. Saltverns lag, klasse 3B, gjorde en kjempeinnsats dyktig ledet av lærer Knut Ola Myrvang.

 • Elevrådet 8-10

  Å glede oss sammen

  Bodø 10.november 2017: I oktober markerte vi markert verdensdagen for psykisk helse på Saltvern skole. Elevrådet gjorde en kjempeflott innsats i samarbeid med helsesøster for å markere dagen. Det var quiz og lapper hvor elvene kunne skrive ned små gleder i hverdagen.

 • SFO

  Ny SFO-info

  Bodø 10.november 2017: Bodø kommune har laget et nytt infoskriv om SFO i kommunen.

 • FAU

  Referat fra siste FAU-møte

  Bodø 1.november 2017: Her er referatet fra siste FAU-møte 30.oktober. Av saker som ble tatt opp nevner vi folkehelse og skole, eventuelt nærmiljøsenter, Saltverns satsningsområder, klassemiljø og synspunkter rundt jubiléumsfeiringen.

 • Kiss and goodbye

  Kiss and goodbye

  på Saltvern...

 • Ordførerbesøk

  Ordførerbesøk på FN-dagen!

  Bodø 29.oktober 2017: Det ble en flott og helt spesiell FN-markering ved Saltvern skole sist tirsdag, for vi fikk besøk av selveste ordføreren, kommunaldirektøren og skolesjefen!

 • SFO-utstilling

  SFO – elevfridag 17.november

  Bodø 29. oktober 2017: Fredag 17.november er det planleggingsdag for de SFO-ansatte, og SFO holder da stengt.

 • Høstbord

  Niendes høstbord med ungarsk nasjonalrett

  Bodø 20.oktober 2017: Å forberede og lage høstbord er blitt en flott tradisjon for niende trinn på Saltvern. Også i år har elevene dekket til kjempefine bord, og som vanlig er det gulasjsuppe som står på menyen.

 • 60-år!

  Vel blåst jubiléumsfeiring!

  Bodø 2.oktober 2017: Nå er 60-års jubiléet i havn, og markeringen utendørs på skolen sist torsdag sto ikke tilbake for opplevelsen for ti år siden i Bodø Spektrum. Det skyldes nok delvis fullklaff med været, men også en voldsom innsats fra elever og voksne som på relativt kort tid fikk til massevis av spennede utstillinger og tablåer rundt omkring på skolen.

 • Info

  I dag feirer vi!

  Bodø 28.september 2017: Informasjon om Åpen dag.

 • Konsert

  Jubiléumsshow!

  Bodø 27.september 2017: Åpen dag på torsdag blir kickstartet av et stort jubiléumsshow kl 17.00 der også ordfører Ida Pinnerød og skolesjef Tore Tverbakk deltar. Spesielt med denne forestillingen er at flere tidligere elever skal i ilden og at det vil være et erfarent saltvernband på scenen.

 • Champions!

  Fotballmestere!

  Bodø 26.september 2017: Etter å ha slått Alstad (1-0), Hunstad (2-0) og Bankgata (3-0) i gruppespillet og Rønvik (3-0) i semifinalen gikk Saltverns fotballgutter helt til topps i skoleturneringen før helgen ved å slå Alstad skole 1-0 i finalen.

 • Plansjer

  Gjør et varp!

  Bodø 21.september 2017: Under Åpen dag neste torsdag har 8.trinn bruktsalg av eldre gjenstander fra skolen. Kanskje du finner et verdifullt klenodie!

 • Åpen dag 2007 - jubiléum

  Vær med og syng Saltverns bursdagssang!

  Bodø 21.september 2017: Saltvern har sin egen bursdagssang; I kveld har Saltvern bursdag. Den er sikkert ukjent for de fleste siden den bare trekkes fram hvert tiende år, på de runde dagene.

 • Godt med sopp

  Tid for innhøsting i skogen

  Bodø 15.september 2017: Som en del av faget mat og helse har 6. trinn en del oppgaver som ikke handler om å være på kjøkkenet. Vi har vært i skogen og laget ekstremt gode syltetøyblandinger og fisket litt, men denne runden var det mange av elevene som var skeptiske.

 • D

  Valgsending fra Saltvern

  Bodø 1.september 2017: NRK var i dag på Saltvern for å intervjue Venstres Ida Gudding Johnsen. Saltvernelever stilte Ida mange gode spørsmål om politiske ting de var opptatte av. Hovedemnet var samferdsel og trygg skolevei.

 • Fra Åpen dag 2016

  Hold av 28.september!

  Bodø 1.september 2017: Saltvern skole er 60 år i år, med andre år feirer vi jubiléum! Dette markerer vi torsdag 28.september med en stor åpen utendørs forestilling med aktiviteter og utstillinger etterpå.

 • Møte

  Tidsplan for foreldremøter

  Bodø 4. september 2017: Nå er det tid for foreldremøter, og i denne og neste uke møtes alle trinnene (NB: Oppdatert).

 • Første

  Nå er vi i gang! Første skoledag 2017.

  Bodø 23.august 2016: Etter en lang sommerferie ble 770 elever tatt godt i mot av rektor Wår Iren Monsen da de mandag morgen møtte opp til årets første skoledag på Nord-Norges største grunnskole. Ikke minst spente var nok de over 70 førsteklassingene som var klare til å begynne på sin aller første ordentlige skoledag.

Viser fra 76 til 100 av totalt 403 artikler

Saltvern skole
er en 1-10 skole med tre og fire paralleller skole i bydelen Rønvik nær Bodø sentrum.
Saltvern er Bodøs (Nord-Norges?) største grunnskole, og høsten 2018 har skolen 35 klasser, ca 780 elever og circa 120 ansatte.

Saltvern

Skolen har vært en
1 - 10 skole siden sommeren 2002. Tidligere var Saltvern delt inn i to separate skoler.

Rektor:
Wår Iren Monsen
Assisterende rektor:
Ove Arntsen
Inspektør 1., 2., 3., 4., 5. og 6. trinn:
Terje Aslaksen
Inspektør 7., 8., 9. og 10. trinn:
Rine Horn


Adresse:
Reinslettveien 92-94, 8009 Bodø
(gjelder også SFO)
Telefon:  75556700
Send e-post
Infoplakat

Vipps: #126611


VFS
VFS foreldre (pdf)FAU
Foreldrenes arbeidsutvalg


IKT
Har dere spørsmål om IKT på skolen, gjerne kontakt IKT-veileder Geir Sørensen. Dette gjelder også feidepassord.
E-post: sorgei@bodo.kommune.no Telefon: 75556707


Historien
Saltvern skole har en lang historie. Den moderne historien starter i 1957 da første byggetrinnet i øvre Rønvik ble åpnet. Men skolenavnet ble brukt første gang allerede i 1939. Den gang lå skolen ved Gamle riksvei i nærheten av Nordland kultursenter. Dessverre rev tyskerne bygningen under krigen.

Mer om historien

Gamle Saltvern skole ved Alberthaugen
Gamle Saltvern skole 
(ved Alberthaugen)


Aprilspøker!
Stopp!
Nå er det er bråstopp for den gryende digital-
satsingen på Saltvern. Som eneste skole i landet skal skolen bli en 100% analog skole. Datamaskiner skal vekk og alt av nettverk slås av. – Utviklingen har gått for langt, vi må snu og vende tilbake til det trygge gamle, sier konsulent Anna Logg i Nordland Fylkeskommune.
(Aprilspøken 2018)


Jubileum?
Saltvern skole er 60-år i år. Mange husker sikkert forrige gang i 2007 da skolen feiret sitt 50-årsjubiléum i Bodø Spektrum med brask og bram. Denne gangen ønsker ikke skolen å være noe dårligere. Feiringen i år blir den største til alle tider! I samarbeid med Parken Live blir arrangementet lagt til søndag 19.august, dagen etter Parkenfestivalen og samtidig dagen før skolestart. Selve underholdningen er det FAU og klasse- kontaktene som står for. Elevene og de ansatte skal hygge seg og bygge seg opp til et nytt skoleår.
(Aprilspøken 2017)Joggings
Er du skattebetaler, møter opp på Saltvern skole i dag kl 1530 og gjennomfører skoletrimmen får du skattelette. Minst 1000,- kan du spare i skatt! Bodø kommune er bekymret over det høye forbruket i helse og omsorgstjenestene og går til drastiske tiltak for å få bedret den fysiske formen til kommunens innbyggere. 
(Aprilspøken 2016)


7
Under tomtearbeider til Saltvern skoles nye bygg ble det fredag funnet det arkeologer beskriver som en sensasjonell skatt fra vikingetiden. Nyheten har allerede fått stor oppmerksomhet i nyhetsmedier verden over.
(Aprilspøken 2015)


Gnist
Foreldre i lærertjeneste Til høsten blir det full krise i norsk skole. En langvarig lærerstreik fører til tomme skoler og titusener barn og unge i drift.. KS har løsningen klar: Forpliktende lærertjeneste for foreldre og foresatte uten mulighet til fritak.
(Aprilspøken 2014)


Saltvern fyr
– E æ i A æ å? Onsdag etter påske skal alle elevene fra femte trinn og oppover møte i nye klasser. Elevene med karakteren 5 og bedre i hovedfagene matematikk, norsk og språkfag møter i A-klassene, 4-erne møter i B-klassene, og de med 3 og dårligere havner i C-klassene.
(Aprilspøken 2013)


Bilfri sone
Saltvern blir bilfri sone: Bystyret i Bodø har bestemt at Saltvern skole og området rundt blir bilfri sone med virkning første virkedag etter påske. Parkeringsplassene forsvinner, elevkjøring blir forbudt og ansatte må la bilen stå hjemme.
(Aprilspøken 2012)


Skolesjef

Ny skole- og kulturhussjef: Bodø kommune slår to fluer i en smekk og turbo-
ansetter Ståle Bjørnvåg som kombinert kulturhussjef og skolesjef. Han innfører lørdagsskole, karakterer i alle fag fra dag en, et folkelig kulturhus-
program og stenger Sinus. 
(Aprilspøken 2011)


Aprilspøken 2010
Aprilspøken 2009
Aprilspøken 2008
Aprilspøken 2007
Aprilspøken 2006
Aprilspøken 2005
Aprilspøken 2004 


Saltvern elevavis
Saltvern elevavis
I år er det for første gang på veldig mange år laget en mediagruppe i forbindelse med valgfagene på 8. og 9.trinn på Saltvern.
De unge journalistene har vært veldig aktive og har allerede laget mange spennende saker.
Lenke til siden


Saltvern-, Glimt- og Junkerenmusikk
Trond Olsen
Sanger laget av Geir S.
* Saltvernsanger
* Glimtsanger
* Junkerensanger


Nærmiljøet
Symrakos