Nytt møte i Stor-FAU 3. april

Bodø 20. mars 2019: Medlemmer i FAU må sette av tid til Stor-FAU møte onsdag 3. april kl 18-20.

Møtet vil være på C-rum og møteinnkalling med saksliste vil komme.

Hilsen rektor Wår Iren Monsen

articleimage

 • SFO

  Karneval 2018

  Bodø 21. mars 2018: Nå er det tid for karneval på Saltvern! Forrige fredag fant Saltvern SFO ut at de skulle hive seg løs i sambarytmene. De kledte seg ut i fantasifulle kreasjoner og laget en super karnevalsfest.

 • Smak

  Smaksverkstedet - nå på Saltvern!

  Bodø 19. mars 2017: (NB: Påmeldingsfrist 22. mars!) Smaksverkstedet er et fritidstilbud der barna kan utforske, teste og smake på ny og næringsrik mat på en morsom og sosial måte. Smaksverkstedet har mål om å skape en matglad hverdag der barn og unge kan oppleve matglede i fellesskap. Hos oss får du lov til å leke med maten!

 • Bratten

  Åpen møteplass Bratten

  Bodø 2. mars 2018: Bratten aktivitetspark er stolt av å presentere «Åpen møteplass» som har åpningsdager tirsdager og torsdager. Her skal vi kose oss med lek og aktiviteter og skaffe venner for livet!

 • Prøveskole

  Til førsteklassene høsten 2018 - prøveskole tirsdag 29.mai

  Bodø 27.februar 2018: Saltvern arrangerer hvert år en "prøveskole" for påtroppende førsteklassinger. I dette skoleåret er den lagt til tirsdag 29.mai. Hensikten er at elevene skal bli litt kjent med skolen og treffe mange av lærerne de vil få til høsten.

 • O365

  Office 365 til alle elever

  Bodø 26.februar 2018: Alle elever og ansatte i Bodø kommune har nå tilgang til skytjenesten Office 365. Les under hvordan du som elev kan logge deg på.

 • O365

  (Gjelder ansatte) Ny epost i Office 365

  Bodø 19. februar 2016: Mange av dere ansatte har fått eposten sin migrert fra Bodø kommunes server til Microsoft sin i Office 365. Dette kan bety at eposten på telefoner og iPader må legges inn på nytt.

 • Feide

  (Til ansatte:) Kommer du ikke inn på Feide?

  Bodø 19. februar 2018: Helpdesk har fått mange henvendelser om at ansatte ikke kommer seg inn på Feide. Dette kan du på en enkel måte ordne selv, men du må gjøre det via en kommunedatamaskin der du er logget på med din egen bruker.

 • SFO

  SFO: Planleggingsdag tirsdag 3. april

  Bodø 16. februar 2018: Vær oppmerksom på at SFO har planleggingsdag sammen med resten av skolen tirsdag etter påske, altså 3. april.

 • Vestvatn

  Gratis buss for ungdom til Vestvatn!

  Bodø 14. februar 2018: Hver lørdag fra og med 24. februar til og med 24 mars setter Bodø kommune opp gratis buss for ungdom til Vestvatn alpinanlegg. Dette gjelder for ungdom fra og med det året de fyller 13 til 19 år.

 • Skuespill

  Årets solfest!

  Bodø 6.februar 2018: Sist fredag arrangerte elevrådet på Saltvern to flotte solshow for elevene på barnetrinnet. Solfesten er en feiring av solas tilbakekomst, et løfte om lysere tider, og ikke minst kåring av vinnerne av årets soltegninger!.

 • Error

  Kan ikke sende til Hotmail!

  Bodø 22. januar 2018: Til alle dere som har Hotmail, Live eller Outlook-epostkontoer; det går ikke an å sende mail til dere fra epostserveren til Bodø kommune.

 • Saltvern fellesskap

  Vi er Saltvern fellesskap!

  Saltvern fellesskap er et tilbud på Saltvern skole for elever med sammensatte funksjonsnedsettelser. Det er ti elever fra 1 til 10 klasse på Fellesskapet. Hver enkelt elev har en skole- og SFO-dag som er tilpasset den enkeltes funksjonsnivå, behov og interesser.

 • The Party

  Animatørene kommer

  Bodø 3.januar 2018: Sjette trinn er animasjonstrinnet på Saltvern. I høst har de jobbet hardt med å animere små selvskrevne historier - på engelsk. Se filmene under (lenker til YouTube):

 • GNÅ 2018

  Godt nytt år 2018!

  Velkommen tilbake til et nytt semester!

 • Jul

  Nå er det jul igjen!

  Bodø 21.desember 2017: I dag var siste skoledag for jul, og som vanlig stod juletregang på programmet.

 • Lucia

  Nydelig luciafeiring på Saltvern – det nærmer seg jul!

  Bodø 17.desember 2017: Luciadagen 13.desember er en flott tradisjon, og samtidig en påminnelse om at jula er i anmarsj.

 • BVG

  Info om videregående skole

  Bodø 6.desember 2017: Her er en presentasjon om videregående skole som ble brukt i et foreldremøte for 10. trinn forleden. I denne finnes mye god informasjon som sikkert er interessant også for andre.

 • Kalle

  Endelig snømannvær!

  Bodø 28.november 2017: Sist mandag var vinteren på besøk, og det var perfekt snø til å lage snømann av. Dét visste klasse 5C på Saltvern å utnytte, og de bygde en over tre meter høy snømann! Snøkunstnerne ble kjempeglade når rektor Wår tok seg tid til å komme ut for å se på den.

 • Linken

  Et lys i mørketia...

  Bodø 28.november 2017: Nå skal ikke lenger det store radiotårnet på Rønvikfjellet - Linken - gjemmes bort i mørket. Nå skal det lyse opp mørketia for å minne oss om at det snart går mot lysere tider.

 • Gjenglemt

  Gjenglemte ting på Saltvern

  Bodø 23.november 2017: I administrasjonen på Saltvern er det et lite lager av gjenglemte gjenstander

 • SFO

  Hvordan søke eller endre SFO-plass?

  Bodø 23.november 2017: Nå må foreldre og foresatte bruke ID-porten (Bank-ID) for å søke eller endre SFO-plass.

 • FLL jr

  Flott innsats av Saltverns første First Lego League junior-lag!

  Bodø 15.november 2017: Lørdag 11. november gikk årets First Lego League jr-arrangement av stabelen. Saltverns lag, klasse 3B, gjorde en kjempeinnsats dyktig ledet av lærer Knut Ola Myrvang.

 • Elevrådet 8-10

  Å glede oss sammen

  Bodø 10.november 2017: I oktober markerte vi markert verdensdagen for psykisk helse på Saltvern skole. Elevrådet gjorde en kjempeflott innsats i samarbeid med helsesøster for å markere dagen. Det var quiz og lapper hvor elvene kunne skrive ned små gleder i hverdagen.

 • SFO

  Ny SFO-info

  Bodø 10.november 2017: Bodø kommune har laget et nytt infoskriv om SFO i kommunen.

 • FAU

  Referat fra siste FAU-møte

  Bodø 1.november 2017: Her er referatet fra siste FAU-møte 30.oktober. Av saker som ble tatt opp nevner vi folkehelse og skole, eventuelt nærmiljøsenter, Saltverns satsningsområder, klassemiljø og synspunkter rundt jubiléumsfeiringen.

Viser fra 76 til 100 av totalt 418 artikler

Saltvern skole
er en 1-10 skole med tre og fire paralleller skole i bydelen Rønvik nær Bodø sentrum.
Saltvern er Bodøs (Nord-Norges?) største grunnskole, og høsten 2018 har skolen 35 klasser, ca 780 elever og circa 120 ansatte.

Saltvern

Skolen har vært en
1 - 10 skole siden sommeren 2002. Tidligere var Saltvern delt inn i to separate skoler.

Rektor:
Wår Iren Monsen
Assisterende rektor:
Ove Arntsen
Inspektør 1., 2., 3., 4., 5. og 6. trinn:
Terje Aslaksen
Inspektør 7., 8., 9. og 10. trinn:
Rine Horn


Adresse:
Reinslettveien 92-94, 8009 Bodø
(gjelder også SFO)
Telefon:  75556700
Send e-post
Infoplakat

Vipps: #126611


VFS
VFS foreldre (pdf)FAU
Foreldrenes arbeidsutvalg


IKT
Har dere spørsmål om IKT på skolen, gjerne kontakt IKT-veileder Geir Sørensen. Dette gjelder også feidepassord.
E-post: sorgei@bodo.kommune.no Telefon: 75556707


Historien
Saltvern skole har en lang historie. Den moderne historien starter i 1957 da første byggetrinnet i øvre Rønvik ble åpnet. Men skolenavnet ble brukt første gang allerede i 1939. Den gang lå skolen ved Gamle riksvei i nærheten av Nordland kultursenter. Dessverre rev tyskerne bygningen under krigen.

Mer om historien

Gamle Saltvern skole ved Alberthaugen
Gamle Saltvern skole 
(ved Alberthaugen)


Aprilspøker!
Stopp!
Nå er det er bråstopp for den gryende digital-
satsingen på Saltvern. Som eneste skole i landet skal skolen bli en 100% analog skole. Datamaskiner skal vekk og alt av nettverk slås av. – Utviklingen har gått for langt, vi må snu og vende tilbake til det trygge gamle, sier konsulent Anna Logg i Nordland Fylkeskommune.
(Aprilspøken 2018)


Jubileum?
Saltvern skole er 60-år i år. Mange husker sikkert forrige gang i 2007 da skolen feiret sitt 50-årsjubiléum i Bodø Spektrum med brask og bram. Denne gangen ønsker ikke skolen å være noe dårligere. Feiringen i år blir den største til alle tider! I samarbeid med Parken Live blir arrangementet lagt til søndag 19.august, dagen etter Parkenfestivalen og samtidig dagen før skolestart. Selve underholdningen er det FAU og klasse- kontaktene som står for. Elevene og de ansatte skal hygge seg og bygge seg opp til et nytt skoleår.
(Aprilspøken 2017)Joggings
Er du skattebetaler, møter opp på Saltvern skole i dag kl 1530 og gjennomfører skoletrimmen får du skattelette. Minst 1000,- kan du spare i skatt! Bodø kommune er bekymret over det høye forbruket i helse og omsorgstjenestene og går til drastiske tiltak for å få bedret den fysiske formen til kommunens innbyggere. 
(Aprilspøken 2016)


7
Under tomtearbeider til Saltvern skoles nye bygg ble det fredag funnet det arkeologer beskriver som en sensasjonell skatt fra vikingetiden. Nyheten har allerede fått stor oppmerksomhet i nyhetsmedier verden over.
(Aprilspøken 2015)


Gnist
Foreldre i lærertjeneste Til høsten blir det full krise i norsk skole. En langvarig lærerstreik fører til tomme skoler og titusener barn og unge i drift.. KS har løsningen klar: Forpliktende lærertjeneste for foreldre og foresatte uten mulighet til fritak.
(Aprilspøken 2014)


Saltvern fyr
– E æ i A æ å? Onsdag etter påske skal alle elevene fra femte trinn og oppover møte i nye klasser. Elevene med karakteren 5 og bedre i hovedfagene matematikk, norsk og språkfag møter i A-klassene, 4-erne møter i B-klassene, og de med 3 og dårligere havner i C-klassene.
(Aprilspøken 2013)


Bilfri sone
Saltvern blir bilfri sone: Bystyret i Bodø har bestemt at Saltvern skole og området rundt blir bilfri sone med virkning første virkedag etter påske. Parkeringsplassene forsvinner, elevkjøring blir forbudt og ansatte må la bilen stå hjemme.
(Aprilspøken 2012)


Skolesjef

Ny skole- og kulturhussjef: Bodø kommune slår to fluer i en smekk og turbo-
ansetter Ståle Bjørnvåg som kombinert kulturhussjef og skolesjef. Han innfører lørdagsskole, karakterer i alle fag fra dag en, et folkelig kulturhus-
program og stenger Sinus. 
(Aprilspøken 2011)


Aprilspøken 2010
Aprilspøken 2009
Aprilspøken 2008
Aprilspøken 2007
Aprilspøken 2006
Aprilspøken 2005
Aprilspøken 2004 


Saltvern elevavis
Saltvern elevavis
I år er det for første gang på veldig mange år laget en mediagruppe i forbindelse med valgfagene på 8. og 9.trinn på Saltvern.
De unge journalistene har vært veldig aktive og har allerede laget mange spennende saker.
Lenke til siden


Saltvern-, Glimt- og Junkerenmusikk
Trond Olsen
Sanger laget av Geir S.
* Saltvernsanger
* Glimtsanger
* Junkerensanger


Nærmiljøet
Symrakos