Nytt møte i Stor-FAU 3. april

Bodø 20. mars 2019: Medlemmer i FAU må sette av tid til Stor-FAU møte onsdag 3. april kl 18-20.

Møtet vil være på C-rum og møteinnkalling med saksliste vil komme.

Hilsen rektor Wår Iren Monsen

articleimage

 • Kiss and goodbye

  Kiss and goodbye

  på Saltvern...

 • Ordførerbesøk

  Ordførerbesøk på FN-dagen!

  Bodø 29.oktober 2017: Det ble en flott og helt spesiell FN-markering ved Saltvern skole sist tirsdag, for vi fikk besøk av selveste ordføreren, kommunaldirektøren og skolesjefen!

 • SFO-utstilling

  SFO – elevfridag 17.november

  Bodø 29. oktober 2017: Fredag 17.november er det planleggingsdag for de SFO-ansatte, og SFO holder da stengt.

 • Høstbord

  Niendes høstbord med ungarsk nasjonalrett

  Bodø 20.oktober 2017: Å forberede og lage høstbord er blitt en flott tradisjon for niende trinn på Saltvern. Også i år har elevene dekket til kjempefine bord, og som vanlig er det gulasjsuppe som står på menyen.

 • 60-år!

  Vel blåst jubiléumsfeiring!

  Bodø 2.oktober 2017: Nå er 60-års jubiléet i havn, og markeringen utendørs på skolen sist torsdag sto ikke tilbake for opplevelsen for ti år siden i Bodø Spektrum. Det skyldes nok delvis fullklaff med været, men også en voldsom innsats fra elever og voksne som på relativt kort tid fikk til massevis av spennede utstillinger og tablåer rundt omkring på skolen.

 • Info

  I dag feirer vi!

  Bodø 28.september 2017: Informasjon om Åpen dag.

 • Konsert

  Jubiléumsshow!

  Bodø 27.september 2017: Åpen dag på torsdag blir kickstartet av et stort jubiléumsshow kl 17.00 der også ordfører Ida Pinnerød og skolesjef Tore Tverbakk deltar. Spesielt med denne forestillingen er at flere tidligere elever skal i ilden og at det vil være et erfarent saltvernband på scenen.

 • Champions!

  Fotballmestere!

  Bodø 26.september 2017: Etter å ha slått Alstad (1-0), Hunstad (2-0) og Bankgata (3-0) i gruppespillet og Rønvik (3-0) i semifinalen gikk Saltverns fotballgutter helt til topps i skoleturneringen før helgen ved å slå Alstad skole 1-0 i finalen.

 • Plansjer

  Gjør et varp!

  Bodø 21.september 2017: Under Åpen dag neste torsdag har 8.trinn bruktsalg av eldre gjenstander fra skolen. Kanskje du finner et verdifullt klenodie!

 • Åpen dag 2007 - jubiléum

  Vær med og syng Saltverns bursdagssang!

  Bodø 21.september 2017: Saltvern har sin egen bursdagssang; I kveld har Saltvern bursdag. Den er sikkert ukjent for de fleste siden den bare trekkes fram hvert tiende år, på de runde dagene.

 • Godt med sopp

  Tid for innhøsting i skogen

  Bodø 15.september 2017: Som en del av faget mat og helse har 6. trinn en del oppgaver som ikke handler om å være på kjøkkenet. Vi har vært i skogen og laget ekstremt gode syltetøyblandinger og fisket litt, men denne runden var det mange av elevene som var skeptiske.

 • D

  Valgsending fra Saltvern

  Bodø 1.september 2017: NRK var i dag på Saltvern for å intervjue Venstres Ida Gudding Johnsen. Saltvernelever stilte Ida mange gode spørsmål om politiske ting de var opptatte av. Hovedemnet var samferdsel og trygg skolevei.

 • Fra Åpen dag 2016

  Hold av 28.september!

  Bodø 1.september 2017: Saltvern skole er 60 år i år, med andre år feirer vi jubiléum! Dette markerer vi torsdag 28.september med en stor åpen utendørs forestilling med aktiviteter og utstillinger etterpå.

 • Møte

  Tidsplan for foreldremøter

  Bodø 4. september 2017: Nå er det tid for foreldremøter, og i denne og neste uke møtes alle trinnene (NB: Oppdatert).

 • Første

  Nå er vi i gang! Første skoledag 2017.

  Bodø 23.august 2016: Etter en lang sommerferie ble 770 elever tatt godt i mot av rektor Wår Iren Monsen da de mandag morgen møtte opp til årets første skoledag på Nord-Norges største grunnskole. Ikke minst spente var nok de over 70 førsteklassingene som var klare til å begynne på sin aller første ordentlige skoledag.

 • Husk-time-hos-rådgiveren

  Rådgivertjenesten

  Bodø 23.august 2017: Rådgivertjenesten er viktig på Saltvern, og rådgiver Tomm Fygle gjør en viktig jobb med å forberede elevene våre på livet etter grunnskolen. Ikke minst er søknadsprosessen til videregående skole sentral.

 • God planlegging

  Ukeplaner og arbeidsplaner

  Bodø 23.august 2017: Ukens aktiviteter og lekser finner dere i mappa Planer 1-10 i toppmenyen på hjemmesiden.

 • SFO-utstilling

  1.klasse: velkommen til Saltvern SFO!

  Bodø 18.august 2017: På mandag begynner skolen for alle elever, og SFO - skolefritidsordningen - starter også opp. Her er litt info om SFO til de nye førsteklassingene med foreldre:

 • 1

  Velkommen til skolestart mandag 21.august!

  Bodø 11.august 2017: Skolen begynner etter sommerferien mandag 21.august. Se oppmøtetidspunkter og sted under.

 • Saltvernunga 2017

  Farvel saltvernunga!

  Bodø 27.juni 2017: Årets avslutning for tiende trinn ble av den minneverdige sorten. Aldri før har det vel vært så mange og så gode kunstneriske innslag som i den forestillingen årets avgangselever serverte i Rønvik kirke sist onsdag.

 • Flinke sløydryddere!

  Bodø 16.juni 2017: Nå er Saltvern midt i ryddesesongen, og allerede nå begynner elever og lærere å tenke på neste skoleår. Ting skal gjøres klart, ordnes, sorteres, flyttes, kastes, ryddes og alt mulig annet.

 • Nye saltverndrakter

  Draktklare!

  Bodø 12.juni 2017: Endelig er konkurransedraktene til ungdomstrinnet ankommet. Tidligere har elever som har representert Saltvern i forskjellige lagidretter vært avhengige av å bruke Junkerens drakter. Nå har Saltvern fått sine egne!

 • Røverne

  Storartet kardemommebyforestilling!

  Bodø 6.juni 2017: Sal og scenegruppa ved Saltvern skole bergtok fem fulle hus med sin versjon av Thorbjørn Egners Folk og røvere i Kardemommeby. Med flotte skuespillere, god musikk og smakfull scenografi ble dette en forestilling vi lenge vil huske.

 • 1

  Første (prøveskole)dag for fire nye førsteklasser!

  Bodø 1.juni 2015: På tirsdag ønsket vi fire nye klasser velkommen til prøveskole på Saltvern. 72 påtroppende førsteklassinger og deres foresatte møtte i god tid opp foran det lille amfiet ved Sekskanten til en velkommenserimoni. De skal få kjenne litt på hvordan det er å være på skolen

 • Læringsbrett

  Endelig i gang med læringsbrett!

  Bodø 23.mai 2017: To trinn på Saltvern er nå i gang med læringsbrett - eller iPad som de også heter hos oss. Etter en lang forberedelsestid fikk alle elevene på 2.- og 5. trinn utdelt hvert sitt nettbrett for noen få dager siden, og elevene og lærerne er storfornøyde med å kunne begynne å bruke dem i undervisningen.

Viser fra 101 til 125 av totalt 418 artikler

Saltvern skole
er en 1-10 skole med tre og fire paralleller skole i bydelen Rønvik nær Bodø sentrum.
Saltvern er Bodøs (Nord-Norges?) største grunnskole, og høsten 2018 har skolen 35 klasser, ca 780 elever og circa 120 ansatte.

Saltvern

Skolen har vært en
1 - 10 skole siden sommeren 2002. Tidligere var Saltvern delt inn i to separate skoler.

Rektor:
Wår Iren Monsen
Assisterende rektor:
Ove Arntsen
Inspektør 1., 2., 3., 4., 5. og 6. trinn:
Terje Aslaksen
Inspektør 7., 8., 9. og 10. trinn:
Rine Horn


Adresse:
Reinslettveien 92-94, 8009 Bodø
(gjelder også SFO)
Telefon:  75556700
Send e-post
Infoplakat

Vipps: #126611


VFS
VFS foreldre (pdf)FAU
Foreldrenes arbeidsutvalg


IKT
Har dere spørsmål om IKT på skolen, gjerne kontakt IKT-veileder Geir Sørensen. Dette gjelder også feidepassord.
E-post: sorgei@bodo.kommune.no Telefon: 75556707


Historien
Saltvern skole har en lang historie. Den moderne historien starter i 1957 da første byggetrinnet i øvre Rønvik ble åpnet. Men skolenavnet ble brukt første gang allerede i 1939. Den gang lå skolen ved Gamle riksvei i nærheten av Nordland kultursenter. Dessverre rev tyskerne bygningen under krigen.

Mer om historien

Gamle Saltvern skole ved Alberthaugen
Gamle Saltvern skole 
(ved Alberthaugen)


Aprilspøker!
Stopp!
Nå er det er bråstopp for den gryende digital-
satsingen på Saltvern. Som eneste skole i landet skal skolen bli en 100% analog skole. Datamaskiner skal vekk og alt av nettverk slås av. – Utviklingen har gått for langt, vi må snu og vende tilbake til det trygge gamle, sier konsulent Anna Logg i Nordland Fylkeskommune.
(Aprilspøken 2018)


Jubileum?
Saltvern skole er 60-år i år. Mange husker sikkert forrige gang i 2007 da skolen feiret sitt 50-årsjubiléum i Bodø Spektrum med brask og bram. Denne gangen ønsker ikke skolen å være noe dårligere. Feiringen i år blir den største til alle tider! I samarbeid med Parken Live blir arrangementet lagt til søndag 19.august, dagen etter Parkenfestivalen og samtidig dagen før skolestart. Selve underholdningen er det FAU og klasse- kontaktene som står for. Elevene og de ansatte skal hygge seg og bygge seg opp til et nytt skoleår.
(Aprilspøken 2017)Joggings
Er du skattebetaler, møter opp på Saltvern skole i dag kl 1530 og gjennomfører skoletrimmen får du skattelette. Minst 1000,- kan du spare i skatt! Bodø kommune er bekymret over det høye forbruket i helse og omsorgstjenestene og går til drastiske tiltak for å få bedret den fysiske formen til kommunens innbyggere. 
(Aprilspøken 2016)


7
Under tomtearbeider til Saltvern skoles nye bygg ble det fredag funnet det arkeologer beskriver som en sensasjonell skatt fra vikingetiden. Nyheten har allerede fått stor oppmerksomhet i nyhetsmedier verden over.
(Aprilspøken 2015)


Gnist
Foreldre i lærertjeneste Til høsten blir det full krise i norsk skole. En langvarig lærerstreik fører til tomme skoler og titusener barn og unge i drift.. KS har løsningen klar: Forpliktende lærertjeneste for foreldre og foresatte uten mulighet til fritak.
(Aprilspøken 2014)


Saltvern fyr
– E æ i A æ å? Onsdag etter påske skal alle elevene fra femte trinn og oppover møte i nye klasser. Elevene med karakteren 5 og bedre i hovedfagene matematikk, norsk og språkfag møter i A-klassene, 4-erne møter i B-klassene, og de med 3 og dårligere havner i C-klassene.
(Aprilspøken 2013)


Bilfri sone
Saltvern blir bilfri sone: Bystyret i Bodø har bestemt at Saltvern skole og området rundt blir bilfri sone med virkning første virkedag etter påske. Parkeringsplassene forsvinner, elevkjøring blir forbudt og ansatte må la bilen stå hjemme.
(Aprilspøken 2012)


Skolesjef

Ny skole- og kulturhussjef: Bodø kommune slår to fluer i en smekk og turbo-
ansetter Ståle Bjørnvåg som kombinert kulturhussjef og skolesjef. Han innfører lørdagsskole, karakterer i alle fag fra dag en, et folkelig kulturhus-
program og stenger Sinus. 
(Aprilspøken 2011)


Aprilspøken 2010
Aprilspøken 2009
Aprilspøken 2008
Aprilspøken 2007
Aprilspøken 2006
Aprilspøken 2005
Aprilspøken 2004 


Saltvern elevavis
Saltvern elevavis
I år er det for første gang på veldig mange år laget en mediagruppe i forbindelse med valgfagene på 8. og 9.trinn på Saltvern.
De unge journalistene har vært veldig aktive og har allerede laget mange spennende saker.
Lenke til siden


Saltvern-, Glimt- og Junkerenmusikk
Trond Olsen
Sanger laget av Geir S.
* Saltvernsanger
* Glimtsanger
* Junkerensanger


Nærmiljøet
Symrakos