articleimage

Her er 17. mai-programmet og viktig info!

Bodø 14. mai 2018: 17. mai-feiringen i år blir tradisjonell og følger malen fra tidligere år. Som i fjor stiller alle opp på skoleplassen til ungdomstrinnet på Saltvern. Nytt av året er at skoletoget avsluttes med en høytidelighet ved Stormen bibliotek, ikke i Solparken som i alle år tidligere. Kontaktlæreren gir beskjed om hvor barna skal hentes, gi beskjed når barnet blir hentet!

Program for dagen - Saltvern:

 • 0930 Frammøte på skoleplassen ved u-trinnet.
 • 0945 Sang før appell: første vers av «Ja, vi  elsker». Forsangere: 3. trinn Løpsmark og Saltvern. Musikk: Saltvern- og Hunstad skolekorps.
 • Rektor Wår Iren Monsen ønsker velkommen.
 • Appell ved elever fra Saltvern og Løpsmark:
  Saltvern: Pia Wik, Mikkel Gram Rønninghaug og Thomas Lai.
  Løpsmark 6.trinn: Nora Brox og Jesper Hansen
 • Sang etter appell: siste vers av «Ja, vi elsker».
 • 1000 Avmarsj for skoletoget.
  Marsjrute: Reinslettveien – Snippen – Storgata til Stormen.

Togorden:
1. Saltvern skolekorps
2. Flaggborg – Saltvern skole 10. trinn
3. Saltvern skole 1. - 10. klasse
4. Løpsmark skole 1. - 10. klasse

Etter barnetoget:

1200 Arrangement ved Saltvern skole for elever og foresatte i skolegården på barnetrinnet. Arrangør: 3. trinn.

 • Kafé på Sekskanten
 • Uteleker på skoleplassen

Viktig informasjon:

 • Kontaktlærer må få en oversikt over elever som skal være med i toget. 
 • Elevene har øvd på å gå i tog. I år skal Saltvern gå fire og fire i rekke, Løpsmark går tre og tre.
 • Vi håper at alle har med seg flagg. Fløyter er ikke ønskelig i toget.
 • Det er viktig at alle har på seg gode sko og klær etter vær. Hansker er lurt (selv i fint vær).
 • Skoletoget ender opp ved Stormen bibliotek.
  Viktig! De som skal hente sine barn får beskjed av kontaktlæreren om hvor de skal hentes. Si i fra til din lærer/voksenansvarlig når barnet blir hentet!
 • Dette er et barnetog, og foresatte ser på toget fra sidelinjen. I noen tilfeller er foreldrerepresentanter med i toget, men dette avtales med hver enkelt kontaktlærer.

 Med ønske om en flott 17. mai-feiring! Hilsen Rektor Wår Iren Monsen.

Se 17. maiprogrammet for 2018 med kart


 

 • Godt med sopp

  Tid for innhøsting i skogen

  Bodø 15.september 2017: Som en del av faget mat og helse har 6. trinn en del oppgaver som ikke handler om å være på kjøkkenet. Vi har vært i skogen og laget ekstremt gode syltetøyblandinger og fisket litt, men denne runden var det mange av elevene som var skeptiske.

 • D

  Valgsending fra Saltvern

  Bodø 1.september 2017: NRK var i dag på Saltvern for å intervjue Venstres Ida Gudding Johnsen. Saltvernelever stilte Ida mange gode spørsmål om politiske ting de var opptatte av. Hovedemnet var samferdsel og trygg skolevei.

 • Fra Åpen dag 2016

  Hold av 28.september!

  Bodø 1.september 2017: Saltvern skole er 60 år i år, med andre år feirer vi jubiléum! Dette markerer vi torsdag 28.september med en stor åpen utendørs forestilling med aktiviteter og utstillinger etterpå.

 • Møte

  Tidsplan for foreldremøter

  Bodø 4. september 2017: Nå er det tid for foreldremøter, og i denne og neste uke møtes alle trinnene (NB: Oppdatert).

 • Første

  Nå er vi i gang! Første skoledag 2017.

  Bodø 23.august 2016: Etter en lang sommerferie ble 770 elever tatt godt i mot av rektor Wår Iren Monsen da de mandag morgen møtte opp til årets første skoledag på Nord-Norges største grunnskole. Ikke minst spente var nok de over 70 førsteklassingene som var klare til å begynne på sin aller første ordentlige skoledag.

 • Husk-time-hos-rådgiveren

  Rådgivertjenesten

  Bodø 23.august 2017: Rådgivertjenesten er viktig på Saltvern, og rådgiver Tomm Fygle gjør en viktig jobb med å forberede elevene våre på livet etter grunnskolen. Ikke minst er søknadsprosessen til videregående skole sentral.

 • God planlegging

  Ukeplaner og arbeidsplaner

  Bodø 23.august 2017: Ukens aktiviteter og lekser finner dere i mappa Planer 1-10 i toppmenyen på hjemmesiden.

 • SFO-utstilling

  1.klasse: velkommen til Saltvern SFO!

  Bodø 18.august 2017: På mandag begynner skolen for alle elever, og SFO - skolefritidsordningen - starter også opp. Her er litt info om SFO til de nye førsteklassingene med foreldre:

 • 1

  Velkommen til skolestart mandag 21.august!

  Bodø 11.august 2017: Skolen begynner etter sommerferien mandag 21.august. Se oppmøtetidspunkter og sted under.

 • Saltvernunga 2017

  Farvel saltvernunga!

  Bodø 27.juni 2017: Årets avslutning for tiende trinn ble av den minneverdige sorten. Aldri før har det vel vært så mange og så gode kunstneriske innslag som i den forestillingen årets avgangselever serverte i Rønvik kirke sist onsdag.

 • Flinke sløydryddere!

  Bodø 16.juni 2017: Nå er Saltvern midt i ryddesesongen, og allerede nå begynner elever og lærere å tenke på neste skoleår. Ting skal gjøres klart, ordnes, sorteres, flyttes, kastes, ryddes og alt mulig annet.

 • Nye saltverndrakter

  Draktklare!

  Bodø 12.juni 2017: Endelig er konkurransedraktene til ungdomstrinnet ankommet. Tidligere har elever som har representert Saltvern i forskjellige lagidretter vært avhengige av å bruke Junkerens drakter. Nå har Saltvern fått sine egne!

 • Røverne

  Storartet kardemommebyforestilling!

  Bodø 6.juni 2017: Sal og scenegruppa ved Saltvern skole bergtok fem fulle hus med sin versjon av Thorbjørn Egners Folk og røvere i Kardemommeby. Med flotte skuespillere, god musikk og smakfull scenografi ble dette en forestilling vi lenge vil huske.

 • 1

  Første (prøveskole)dag for fire nye førsteklasser!

  Bodø 1.juni 2015: På tirsdag ønsket vi fire nye klasser velkommen til prøveskole på Saltvern. 72 påtroppende førsteklassinger og deres foresatte møtte i god tid opp foran det lille amfiet ved Sekskanten til en velkommenserimoni. De skal få kjenne litt på hvordan det er å være på skolen

 • Læringsbrett

  Endelig i gang med læringsbrett!

  Bodø 23.mai 2017: To trinn på Saltvern er nå i gang med læringsbrett - eller iPad som de også heter hos oss. Etter en lang forberedelsestid fikk alle elevene på 2.- og 5. trinn utdelt hvert sitt nettbrett for noen få dager siden, og elevene og lærerne er storfornøyde med å kunne begynne å bruke dem i undervisningen.

 • Utmarsj

  Vilt, vakkert og vått

  Bodø 19.mai 2017: Det ble en flott 17.mai i år også til tross for at det for første gang i manns minne (sist var i 2004) regnet under skoletoget. Noen ble nok litt våte i løpet av byvandringen, men det gikk lite ut over humøret.

 • Eksamen

  Skriftlig eksamen er i gang!

  Bodø 19.mai 2017: Nå er det eksamenstider på Saltvern. På tirsdag hadde 10D matematikkeksamen, mens 10A og 10B skrev engelsk i går fredag.

 • 17

  Her er 17.mai-programmet

  Bodø 14.mai 2017: 17.mai-programmet for Saltvern- og Løpsmark skoler er klart. Nytt av året er at arrangementet flyttes inn i skolegården ved ungdomstrinnet.

 • Dugnaden 2017

  Dugnaden 2017

  Bodø 12.mai 2017: Foreldredugnaden 2017 i går ble en stor suksess! Den frivillige dugnadsgjengen stod virkelig på og gjorde et svært godt arbeide for å gjøre Saltvern 17.mai-klar.

 • Hjelp, hva kommer jeg opp i.jpg

  Hjelp, hva kommer jeg opp i?

  Bodø 12.mai 2016: I dag fikk 10.trinn beskjed om hvilket fag de skulle opp i til skriftlig eksamen

 • Flott utsikt over Bodø fra Turisthytta

  Med fadderklassen på tur til Turisthytta

  Bodø 5.mai 2017: Sjette trinn er fadderklassene til tredje trinn, og stadig vekk finner de på hyggelige ting å gjøre sammen. Siste dag i april dro de på tur til Turisthytta. Der kunne de stå på byens tak og nyte den fine utsikten over Bodø.

 • D

  Dugnad!

  Bodø tirsdag 5.mai 2017: Nå begynner det igjen å nærme seg foreldredugnad på Saltvern skole. Da skal rask og rusk vinteren har etterlatt seg fjernes, og vi gjør oss klar til 17.mai og den lyse årstiden.

 • The Hitgirls

  En annerledes lunsj…

  Bodø 5.mai 2017: I dag inviterte Sal og scenebandet med vokalister til lunsjkonsert for 7.trinn på Salto. På reportoaret sto alt fra nordnorske viser til Metallica.

 • Rødtanker og grønntanker

  Full uttelling for Saltvern i Rådhusmøtet

  Bodø 28.april 2017: I årets Rådhusmøte fikk elevrådene på Saltvern gjennomslag for sine søknader. De hadde søkt om utstyr til friminuttsaktiviteter, og representantene argumenterte så godt for sin sak at de fikk resten av skolene med seg.

 • Vote!

  Folkets pris i Filmfest Salten - stem på saltvernfilmene!

  Bodø 21.april 2017: Stem fram de tre nominerte saltvernfilmene i Filmfest Salten til folkets pris! Det er gratis! Vær rask, du kan stemme til mandag 24.april kl 20.

Viser fra 51 til 75 av totalt 358 artikler

Saltvern skole
er en 1-10 skole med tre og fire paralleller skole i bydelen Rønvik nær Bodø sentrum.
Saltvern er Bodøs (Nord-Norges?) største grunnskole, og høsten 2017 har skolen 34 klasser, ca 770 elever og 124 ansatte.

Saltvern

Skolen har vært en
1 - 10 skole siden sommeren 2002. Tidligere var Saltvern delt inn i to separate skoler.

Rektor:
Wår Iren Monsen
Assisterende rektor:
Ove Arntsen
Inspektør 1., 3., 6., 7. og 8. trinn:
Terje Aslaksen
Inspektør 2., 4., 5., 9. og 10. trinn:
Rine Horn


Adresse:
Reinslettveien 92-94, 8009 Bodø
(gjelder også SFO)
Telefon:  75556700
Send e-post
Vipps: #126611


FAU
Foreldrenes arbeidsutvalg


IKT
Har dere spørsmål om IKT på skolen, gjerne kontakt IKT-veileder Geir Sørensen. Dette gjelder også feide- og fronterpassord.
E-post: sorgei@bodo.kommune.no Telefon: 75556707


Historien
Saltvern skole har en lang historie. Den moderne historien starter i 1957 da første byggetrinnet i øvre Rønvik ble åpnet. Men skolenavnet ble brukt første gang allerede i 1939. Den gang lå skolen ved Gamle riksvei i nærheten av Nordland kultursenter. Dessverre rev tyskerne bygningen under krigen.

Mer om historien

Gamle Saltvern skole ved Alberthaugen
Gamle Saltvern skole 
(ved Alberthaugen)


Aprilspøker!
Stopp!
Nå er det er bråstopp for den gryende digital-
satsingen på Saltvern. Som eneste skole i landet skal skolen bli en 100% analog skole. Datamaskiner skal vekk og alt av nettverk slås av. – Utviklingen har gått for langt, vi må snu og vende tilbake til det trygge gamle, sier konsulent Anna Logg i Nordland Fylkeskommune.
(Aprilspøken 2018)


Jubileum?
Saltvern skole er 60-år i år. Mange husker sikkert forrige gang i 2007 da skolen feiret sitt 50-årsjubiléum i Bodø Spektrum med brask og bram. Denne gangen ønsker ikke skolen å være noe dårligere. Feiringen i år blir den største til alle tider! I samarbeid med Parken Live blir arrangementet lagt til søndag 19.august, dagen etter Parkenfestivalen og samtidig dagen før skolestart. Selve underholdningen er det FAU og klasse- kontaktene som står for. Elevene og de ansatte skal hygge seg og bygge seg opp til et nytt skoleår.
(Aprilspøken 2017)Joggings
Er du skattebetaler, møter opp på Saltvern skole i dag kl 1530 og gjennomfører skoletrimmen får du skattelette. Minst 1000,- kan du spare i skatt! Bodø kommune er bekymret over det høye forbruket i helse og omsorgstjenestene og går til drastiske tiltak for å få bedret den fysiske formen til kommunens innbyggere. 
(Aprilspøken 2016)


7
Under tomtearbeider til Saltvern skoles nye bygg ble det fredag funnet det arkeologer beskriver som en sensasjonell skatt fra vikingetiden. Nyheten har allerede fått stor oppmerksomhet i nyhetsmedier verden over.
(Aprilspøken 2015)


Gnist
Foreldre i lærertjeneste Til høsten blir det full krise i norsk skole. En langvarig lærerstreik fører til tomme skoler og titusener barn og unge i drift.. KS har løsningen klar: Forpliktende lærertjeneste for foreldre og foresatte uten mulighet til fritak.
(Aprilspøken 2014)


Saltvern fyr
– E æ i A æ å? Onsdag etter påske skal alle elevene fra femte trinn og oppover møte i nye klasser. Elevene med karakteren 5 og bedre i hovedfagene matematikk, norsk og språkfag møter i A-klassene, 4-erne møter i B-klassene, og de med 3 og dårligere havner i C-klassene.
(Aprilspøken 2013)


Bilfri sone
Saltvern blir bilfri sone: Bystyret i Bodø har bestemt at Saltvern skole og området rundt blir bilfri sone med virkning første virkedag etter påske. Parkeringsplassene forsvinner, elevkjøring blir forbudt og ansatte må la bilen stå hjemme.
(Aprilspøken 2012)


Skolesjef

Ny skole- og kulturhussjef: Bodø kommune slår to fluer i en smekk og turbo-
ansetter Ståle Bjørnvåg som kombinert kulturhussjef og skolesjef. Han innfører lørdagsskole, karakterer i alle fag fra dag en, et folkelig kulturhus-
program og stenger Sinus. 
(Aprilspøken 2011)


Aprilspøken 2010
Aprilspøken 2009
Aprilspøken 2008
Aprilspøken 2007
Aprilspøken 2006
Aprilspøken 2005
Aprilspøken 2004 


Saltvern elevavis
Saltvern elevavis
I år er det for første gang på veldig mange år laget en mediagruppe i forbindelse med valgfagene på 8. og 9.trinn på Saltvern.
De unge journalistene har vært veldig aktive og har allerede laget mange spennende saker.
Lenke til siden


Saltvern-, Glimt- og Junkerenmusikk
Trond Olsen
Sanger laget av Geir S.
* Saltvernsanger
* Glimtsanger
* Junkerensanger


Nærmiljøet
Symrakos