articleimage

Velkommen til skolestart mandag 21.august!

Bodø 11.august 2017: Skolen begynner etter sommerferien mandag 21.august. Se oppmøtetidspunkter og sted under.

Skolestarten blir på samme måte som i fjor. Alle møter ved trappa utenfor G- og H-fløya til opprop og en felles oppstart for hele Saltvern.

Oppmøte:

 • 2. - 10. trinn møter kl. 0830 ved trappa utenfor G- og H-fløya. Rød sirkel på oversiktsbildet under.
 • 1. trinn møter kl 0930 samme sted.

Vi gleder oss veldig til å møte dere igjen og til å ta fatt på det nye skoleåret, og ønsker ikke minst alle de nye førsteklassingene velkommen!

Vel møtt, hilsen Saltvern!

(Lærerne møter førstkommende mandag 14.august kl 0800. Program for planleggingsuken er sendt ut.)


Oppmøte

 

 

 
 • 7.trinnavslutning

  Sjuende sang sommeren inn

  Bodø 18.juni 2014: Sjuende trinn laget en feiende flott forestilling i dag for å markere at det veldig snart er sommerferie, og for å si farvel til mellomtrinnet. Nå er det ungdomstrinnet med karakterer som venter. Men først – sommerferie!

 • Akkustisk under åpen himmel

  Akkustisk spontankonsert under åpen himmel

  Bodø 16.juni 2014: Som i fjor hadde mange på Saltvern lyst til å ha en utekonsert på skola før skoleslutt. Konserten var ikke tatt inn i planene i år, men likevel hev mange seg rundt for å få til en spontan akkustiskkonsert.

 • Frihet!

  Æ vil vær fri!

  Bodø 12.juni 2014: Kontrastene er store. Frihet kan være så mangt. For gameren er det kanskje det at han endelig kan være oppe hele natta for å spille og stå opp klokka fire neste dag. For Anne Frank var drømmen om frihet det å kunne slippe ut av gjemmestedet og i det hele tatt å få lov til å leve.

 • Saltvern SFO

  Barnekunst i fjøset

  Bodø 12.juni 2014: Alle SFOene i Bodø inviterer til barnekunstutstilling i fjøset til Nordland kultursenter fra i dag torsdag og i hele helgen. Saltvern SFO har en spennende stand - se bilde over!

 • Sandslottbyggere

  WBSC 2014

  Bodø 6.juni 2014: Som det klart og tydelig går fram av overskriften er det selve verdensmesterskapet i sandslottbygging vi snakker om; konkurransen Worlds Best Sand Castle. 5.trinn fikk et spontant anfall i det gode været og valgte å dra til Kvalvika for en uteskoledag og for å arrangere et verdensmesterskap.

 • Diamant Union20

  Hvem er dette sin sykkel?

  Bodø 6.juni 2014: En Diamant Union20-sykkel har stått etterlatt på skolen i over tre uker. Hvis noen savner sykkelen kan de henvende seg til administrasjonen på Saltvern. Vaktmesterne har tatt vare på den.

 • 9B Saltvern

  Best i byen på krigshistorie!

  Bodø 6.juni 2014: Klasse 9B fra Saltvern skole kan stolt smile etter å ha mottatt beviset på at de er best blant 9. klassene i Bodø kommune på krigshistorie. Det var i begynnelsen av april i år at DKS hadde et opplegg om 2. verdenskrig. Stedet var Bodø Krigshistoriske museum, og alle 9. klassene i Bodø Kommune var invitert.

 • Klatremus

  Høyt henger de...

  ... men sure er de ikke. Det skal vistnok være trygt for de unge klatrerne som henger under taket i Bodø klatreklubb sine lokaler på Alstad i Bodø. Friluftsgruppa bestående av elever fra 8. og 9.klasse er på utflukt og prøver noe nytt.

 • Brobyggere

  Brobyggere nesten i Auvika

  Bodø 26.mai 2014: Steinalderbrobyggersøppelplukke-tur skal nå bli en ny tradisjon på Saltvern. Det var nemlig en slik utflukt 3.trinn skulle på da de dro mot Auvika 22.mai. Trinnet hadde uteskole, og som vi skjønner hadde de mange gjøremål på agendaen.

 • Søljedel

  Del av sølje eller smykke funnet

  Bodø 23.mai 2014: Etter 17.mai ble det funnet en del av en sølje eller et annet smykke ved et lekeapparat. Hvis noen kjenner dette igjen kan de henvende seg til administrasjonen til Saltvern skole.

 • På besøk på Anna Rogde

  Splitte mine bramseil!

  Bodø 23.mai 2014: Et streif av gamle dager. En anelse av hvordan det føltes den gang da Norge var verdens største sjøfartsnasjon. Ikke minst; hvordan det kunne ha vært hvis det nå var 1914, den gang det var helt vanlig at 15-16 åringer måtte dra til sjøs for å tjene til livets opphold.

 • Hurra - en kjempefisk!

  Røyefiske på vårisen

  Bodø 23.mai 2014: Mens våren sakte, men sikkert får overtaket i lavlandet, har friluftgruppa valgt å oppsøke litt mer vinterlige forhold i fjellet.

 • Magnar Vikmark

  Petter Smart - i kjelleren på Saltvern

  Bodø 22.mai 2014: Vår eminente vaktmester Magnar Vikmark kan mye, uten tvil. Det er mange som har fått både gode råd og hjelp når det har vært snakk om å løse et praktisk problem eller to. Nylig stod et prosjekt ferdig i kjelleren hos vaktmesterne:

 • Saltvernbroderkjede

  Over 700 i Saltvernbroderkjede - byens største?

  Bodø 20.mai 2014: Klart vi fulgte oppfordringen fra Eidsvoll museum og NRK om å lage broderkjede. Klokka 12 samlet ca 700 elever pluss voksne seg i skolegården for å lage byens største broderkjede. Om den var den største vet vi ikke, men vi tror vi ligger godt an...

 • 17.mai 2014

  Frisk 17.mai med værflaks

  Bodø 19.mai 2014: Årets 17.mai ble en flott festdag. Grunnlovens 200-årsfeiring ble ordentlig markert og folk strømmet ut i gatene som aldri før.

 • Grunnloven

  Legg merke til 17.maifanene i år!

  Bodø 16.mai 2014: I anledning jubiléet har Saltvern ekstra flotte faner i år. Alle baksidene har ett grunnlovsmotiv med en paragraf på - inspirert av Mina og Løven.

 • Hurra!

  Velkommen 17.mai!

  Bodø 16.mai 2014: Alle er velkommen til det tradisjonelle 17.maiarrangementet på Saltvern i forkant av barnetoget i morgen kl 0930. En litt spesiell 17.mai på grunn av at vi feirer 200-årsjubléum for den norske grunnloven. Vi håper at alle legger merke til de fine fanene til Saltvern i år, de har alle grunnlovstema på baksiden.

 • Eksamen!

  Hurra! Vi kom opp i matte!

  Bodø 15.mai 2014: – Topp! Vi ville opp i matte og slapp norsken. Dette kunne ikke ha vært bedre, jubler elevene i 10C på Saltvern som akkurat har fått opplyst det skriftlige eksamensfaget sitt.

 • Dugnad 2014

  Super vårdugnad i sol og frisk bris

  Tirsdag 13.mai 2014: – Æ trudde det skulle bli dårlig vær i dag, har alt førr mye klær på mæ, sier en ikke så veldig fornærmet dugnadsdeltaker. – Det e jo bra at Yr fremdeles ikke går an å stol på…

 • Første trinn på gamle dager-besøk

  Første trinn på gamle dager-besøk i Bodøsjøen

  Bodø 12.mai 2014: De fleste i klassen har vært i Bodøsjoen mange ganger før. Men denne ganger er noe anderledes. Foran oss står plutselig en dame og en mann i merkelige klær. Det er som de er fra ei anna tid.

 • Kakebord

  Kakedager for 9.trinn

  Bodø 9.mai 2014: I mat og helse-faget for et par uker siden var turen kommet til en av de mer populære rettene i pensum: Kaker. Bløtkaker sjokoladekaker og andre kaker.

 • For fulle seil ut Saltenfjorden!

  For fulle seil ut Saltenfjorden!

  Bodø 9.mai 2014: Det er onsdag 7.mai i det herrens år 2014. Friluftgruppa på 9. trinn er på vei innover mot Tverlandet. Bak en av bilene er det en tilhenger fullastet med kanoer, en annen med annet utstyr. Ved pollen rett ved den gamle Tverlandsbrua laster vi utstyret av og bærer det ned mot sjøen.

 • Mina og løven

  Mina og løven

  Bodø 9.mai.2014: Tirsdag 7.mai var hele 1.trinn fra Saltvern samlet på Musiteket for å få utlevert hver sitt eksemplar av boken "Mina og løven". Dette er en bok som er skrevet i forbindelse med 200-årsjubileet til Norge.

 • FAU-referat

  Bodø 9.mai.2014: Her er referatet fra møtet i Stor-FAU tirsdag 6.mai. Se lenke under.

 • Pizzabufét

  Valgfaggruppe med kjøkkentjeneste

  Bodø 4.mai 2014: Elevene i valgfaget Fysisk aktivitet og helse hadde en fin økt på skolekjøkkenet forleden. De laget en fristende pizzabuffet med flere gode og sunne smoothies, kålslow og fylte paprikasnacks til. Det ble en vellykket sesjon på kjøkkenet! ☺ Tekst og foto: Jan Olav Berg-Jenssen. Se bilder under:

Viser fra 251 til 275 av totalt 300 artikler

Saltvern skole
er en 1-10 skole med tre og fire paralleller skole i bydelen Rønvik nær Bodø sentrum.
Saltvern er Bodøs største grunnskole, og høsten 2016 har skolen 34 klasser, ca 770 elever og over 100 ansatte.

Saltvern

Skolen har vært en
1 - 10 skole siden sommeren 2002. Tidligere var Saltvern delt inn i to seperate skoler.

Rektor:
Wår Iren Monsen
Inspektør 1., 3., 6., 7. og 8. trinn:
Terje Aslaksen
Inspektør 2., 4., 5., 9. og 10. trinn:
Ove Arntsen


Adresse:
Reinslettveien 92-94, 8009 Bodø
(gjelder også SFO)
Telefon:  75556700
E-post


FAU
Foreldrenes arbeidsutvalg


IKT
Har dere spørsmål om IKT på skolen, gjerne kontakt IKT-veileder Geir Sørensen. Dette gjelder også feide- og fronterpassord.
E-post: sorgei@bodo.kommune.no Telefon: 75556707


Historien
Saltvern skole har en lang historie. Den moderne historien starter i 1957 da første byggetrinnet i øvre Rønvik ble åpnet. Men skolenavnet ble brukt første gang allerede i 1939. Den gang lå skolen ved Gamle riksvei i nærheten av Nordland kultursenter. Dessverre rev tyskerne bygningen under krigen.

Mer om historien

Gamle Saltvern skole ved Alberthaugen
Gamle Saltvern skole 
(ved Alberthaugen)


Aprilspøker!
Joggings
Er du skattebetaler, møter opp på Saltvern skole i dag kl 1530 og gjennomfører skoletrimmen får du skattelette. Minst 1000,- kan du spare i skatt! Bodø kommune er bekymret over det høye forbruket i helse og omsorgstjenestene og går til drastiske tiltak for å få bedret den fysiske formen til kommunens innbyggere. 
(Aprilspøken 2016)


7
Under tomtearbeider til Saltvern skoles nye bygg ble det fredag funnet det arkeologer beskriver som en sensasjonell skatt fra vikingetiden. Nyheten har allerede fått stor oppmerksomhet i nyhetsmedier verden over.
(Aprilspøken 2015)


Gnist
Foreldre i lærertjeneste Til høsten blir det full krise i norsk skole. En langvarig lærerstreik fører til tomme skoler og titusener barn og unge i drift.. KS har løsningen klar: Forpliktende lærertjeneste for foreldre og foresatte uten mulighet til fritak.
(Aprilspøken 2014)


Saltvern fyr
– E æ i A æ å? Onsdag etter påske skal alle elevene fra femte trinn og oppover møte i nye klasser. Elevene med karakteren 5 og bedre i hovedfagene matematikk, norsk og språkfag møter i A-klassene, 4-erne møter i B-klassene, og de med 3 og dårligere havner i C-klassene.
(Aprilspøken 2013)


Bilfri sone
Saltvern blir bilfri sone: Bystyret i Bodø har bestemt at Saltvern skole og området rundt blir bilfri sone med virkning første virkedag etter påske. Parkeringsplassene forsvinner, elevkjøring blir forbudt og ansatte må la bilen stå hjemme.
(Aprilspøken 2012)


Skolesjef

Ny skole- og kulturhussjef: Bodø kommune slår to fluer i en smekk og turbo-
ansetter Ståle Bjørnvåg som kombinert kulturhussjef og skolesjef. Han innfører lørdagsskole, karakterer i alle fag fra dag en, et folkelig kulturhus-
program og stenger Sinus. 
(Aprilspøken 2011)


Aprilspøken 2010
Aprilspøken 2009
Aprilspøken 2008
Aprilspøken 2007
Aprilspøken 2006
Aprilspøken 2005
Aprilspøken 2004 


Saltvern elevavis
Saltvern elevavis
I år er det for første gang på veldig mange år laget en mediagruppe i forbindelse med valgfagene på 8. og 9.trinn på Saltvern.
De unge journalistene har vært veldig aktive og har allerede laget mange spennende saker.
Lenke til siden


Saltvern-, Glimt- og Junkerenmusikk
Trond Olsen
Sanger laget av Geir S.
* Saltvernsanger
* Glimtsanger
* Junkerensanger


Nærmiljøet
Symrakos